Směs arabiky a robusty, hořká, nekyselá chuť. Vhodná na espreso. Zrnková káva.
V šálku vládne poctivá zemitá hořkost, umocněná typicko chutí robusty. Brazilský santos obstarává ve směsi plné bohaté tělo a dochuť tmavé oříškové čokolády. Tmavší vídeňské pražení zbavuje chuť i posledních zbytků kyselosti.
Vybíráme záměrně chuť kávy bez vysoké kyselosti abyste si ji mohli připravit i v běžném domácím či firemním kávovaru. Čím kyselejší chuť tím více je třeba dbát při přípravě kávy na správně nastavení tlaku a teploty, které zvládnou převážně profesionální přístroje.
Odrůda | Espresso směs - 80% Arabica, 20% Robusta |
Region | Brazílie + Indie |
Hořkost | 5/5 |
Pražení | Tmavé vídeňské pražení, tmavě hnědá |
Kyselost | 0/5 |
Zpracování | Natural, suchá metoda |
Způsob přípravy | Tlaková (espresso, kávové automaty, moka konvička) |
Náš tip
Malé italské espresso. Předehřejte si malý tlustostěnný hrneček, dolaďte mletí kávy na 8 gramů, pro čas extrakce 25 sekund. Užijte si parádní pěnu a porci vzpomínek na vandry z mládí, na zemité turky, na hořké ranní kávy a na pracovní rituály.
O Crudum Coffee
Jsme dva švagři, co praží kávu tam, kde lišky dávají dobrou noc. Naše pražírna leží v malé horské vesničce jménem Dvory, uprostřed panenské přírody Slavkovského lesa, na úpatí bájné hory Krudum. V malebném staletém stavení zde pokračujeme v psaní rodinné historie. Daleko od víru města se snažíme propojit naši vášeň pro šálek čerstvé kávy s myšlenkou udržitelnosti a sounáležitosti s přírodou. Hledáme kávy, které mají co říct, které vás na chvíli přenesou do exotických zemí, kávy, které nevědomky propojí kultury napříč planetou, alespoň na chvíli, co v klidu sedíte v křesle u kamen, na zápraží před domem, nebo třeba na kameni pod lesem.
Přinášíme Vám čerstvě praženou kávu ze Slavkovského lesa, z malé horské vesničky jménem Dvory. Kávu zde pražíme několikrát do týdne tak, aby byla co nejčerstvější, v nabídce jsou jednodruhové výběrové kávy na filtr a stejně tak vyladěné směsi na espreso.